Ljekovita svojstva čaja od Nevena

Čaj od nevena se pravi od biljke neven, koja je jako blaga, prijatnog mirisa i može da izliječii mnoga kožna oboljenja. Pored toga, čaj od nevena generalno može jako pozitivno uticati na opšte zdravlje našeg organizma.

Ukoliko se dvoumice izmedju čaja ili kave, naš glas i predlog ide da uvijekek izaberete čaj. A kad ste već izabrali čaj, jedan od najboljih izbora koje možete napraviti je svakako neven čaj.

Zašto je zdrav čaj od nevena i za koje probleme vam može pomoći?

- Žene i djevojke će ga rado koristiti, pogotovo ako imaju jako bolove tokom menstruacije. Pokazalo se da ovaj čaj odlično može djelovati na to i za jako kratko vreme ublažiti bol i rješiti vas takvih problema.

- Sa njim možete ispirati kosu. Pored raznih zdravih ulja koja se koriste za tretmane kose, i čaj od nevena može biti delotvoran pa sa njim možete ispirati kosu 2-3 puta nedeljno dok ne postignete željene rezultate. Može jako dobro pomoći u borbi sa opadanjem kose, a ujedno neguje kosu i čini je zdravijom i otpornijom.

- Umiruje osetljive oči. Ako vam se dešava da vas oči često svrbe, možete ih umivati sa blagim čajem od nevena. Iritacije bi trebale da prestanu za vrlo kratko vreme.

- Smiruje upaljene desni. I ovde se pokazalo da daje dobre rezultate, kao i u slučaju crvenog grla.

- Funkcioniše i kao diuretik. Ima svojstvo i da izbaci toxine iz vašeg organizma, pa može imati efekta i na mršavljenje i kompletno čišćenje organizma od štetnih neželjenih supstanci.

- Odličan je i za uši. Nevenov čaj možete za ovaj problem koristiti i kao kapi koje ćete sipati u uši. S obzirom da je vrlo blag ne bi trebalo da imate nikakvih problema sa njim, mada ipak za ovu potrebu se prvo konsultujte sa svojim doktorom.

Pored ovih prednosti, kao što smo već na početku ovog teksta naveli, ima odličan uticaj i na čišćenje i negu naše kože, pa je po tome možda čak i najpoznatiji. Vrlo je blag i prijatan, pa ne bi trebalo da imate nikakvih kontraindikacija prilikom njegovog korišćenja.

Više o ovom čaju možete pronaći na ovom linku: www.najboljicajevi.com/caj-od-nevena-upotreba-i-priprema/