Kokosova voda

Mnogi kada im se spomene kokos, prva asocijacija im je kokosovo ulje ili kokosovo mleko, a malo ko zna ili prvo pomisli na kokosovu vodu.

Ova voda je bez razloga zapostavljena odnosdno godinama nije dobijala adekvatnu pažnju. Stvari su počele da se menjaju poslednjih godina a sada ona postaje sve popularnija. To se dešava najviše zahvaljujući poznatim ličnostima koje izlaze u javnost sa njihovim tajnim receptima za lepotu koji sve češće uključuju i kokosovu vodu. Jedna od tih poznatih ličnosti je svakako Rijana, a pored nje i Nikol Šerzinger, koja čak ima i porodični biznis sa kokosovim proizvodima.Ako mogu poznate ličnosti, što ne biste mogli i vi. Cene kokosove vode su pristupačne i nije ih problem nabaviti. Jedino se neki koji su je probali malo žale na ukus, pošto nisu navikli. Ipak, verujemo da se i to vremenom da srediti i da biste se navikli. Vredi se navići jer su benefiti kokosove vode za zdravlje zaista veliki.

Kad smo već došli kod toga, onda i da nabrojimo sada nekoliko najbitnijih prednosti vode za naše zdravlje:

Hidrira naš organizam dugo vremena, pa je odličan izbor svih sportista i rekreativaca jer im nadoknadjuje izgubljene elektrolite i ostale sastojke tokom napornih i dugih treninga.

U njoj nema holesterola i sadrži malo kalorija pa je dobar izbor i ukoliko želite da se hranite i pijete zdravo, a da pritom smršate i ne nabacite višak kilograma.

Ima jako puno minerala u sebi koji su bitni za normalan rad našeg organizma, ojačavanje imuniteta i kompletno zdravlje.

Pokazalo se i da ima uticaja na usporavanje starenja i anti-age efekat, pa ukoliko ste premašili odredjenu starosnu granicu, mogli bi da razmislite i o korišćenju kokosove vode i u ove svrhe.

Ima mogućnost da za jako kratko vreme izleči mamurno stanje. Čak i ako ste popili malo više prethodne noći to neće biti problem za ovu vodu jer vas vrlo brzo može dovesti u stanje budnosti i pripravnosti.

Pored ovih benefita, smatra se da kokosova voda utiče i na mršavljenje, čisti vašu kožu, smiruje želudac i još mnogo toga. Za šta god da želite da je pijete, svakako nećete pogrešiti, jer vam ona samo dosta toga dobrog može doneti.